Cum aleg automatizarea?

Scris de: admin | In: July 4, 2013 |

Ce credem ca ar trebui sa stiti pentru a alege o automatizare !

Tocmai v-ati decis sa nu mai apelati la soacra sau nevasta sa va deschida poarta cand ajungeti cu masina, seara , acasa ! Pana aici totul e bine !

In primul rand trebuie sa stii tipul portilor pentru a alege motoarele :
batante
culisante

kit-automatizare-poarta-batanta-leader-4-proteco-18490_big
Daca aveti o poarta batanta aveti nevoie de urmatoarele informatii :
– lungimea portii (distanta dintre stalpi) : de obicei in datele tehnice ale echipamentelor, la caracteristici, este data dimensiunea portii care poate fi actionata de motor ( ATENTIE E VORBA DOAR DE UN CANAT, ADICA DOAR DE O JUMATATE DE POARTA !!);
– greutatea portii :  in caracteristicile tehnice ale motoarelor este trecuta, de obicei, greutatea maxima care poate fi actionata de un motor !
– tipul stalpului : informatia este importanta pentru alegerea tipului de motor; spre exemplu, daca aveti un stalp gros, din beton sau zidarie, iar poarta este dispusa la jumatatea grosimii acestuia, atunci va trebui sa alegeti un motor cu brat articulat (LIFE ARMOR, NICE POP,TAG,SYSTEMA,MGA).De regula in kitul de montaj sunt incluse detaliile cu cote de montaj in functie de stalp.

Daca aveti o poarta culisanta aveti nevoie de urmatoarele informatii :
– lungimea portii : de obicei in datele tehnice ale echipamentelor, la caracteristici, este data lungimea maxima recomandata a portii care poate fi actionata de motor;
– greutatea portii :  in caracteristicile motoarelor sunt trecute capacitatile acestora;

Recomandarea mea e sa nu se monteze automatizare fara a monta si sistemul de protectie de tip “fotobariera”.Acesta da comanda de deschidere sau oprire daca in timpul inchiderii apare un obstacol in calea portii.

Cablarea se face pt fiecare motor in parte,asemenea si la fotocelule,lampa semnalizare si eventual sistem de blocare.

Recomand tuburi guayna siliconice la motoare,iar la fotocelule si lampa copex.Motoarele se vor cabla in functie de schema producatorului(3*1,5 pana la 5*1,5 mmp),iar la fotocelule si lampa FTP sau cablu de alarma.